Občinsko tekmovanje Kaj veš o prometu

Na tekmovanje smo se začeli pripravljati konec aprila. Najprej smo se pogovorili o tekmovanju, na drugem srečanju pa smo v računalniški učilnici ponovili teorijo in reševali teste. Pogledali smo si poligon za spretnostno vožnjo in ponovili pravila za varno vožnjo v cestnem prometu, skupaj s prometno signalizacijo. Spretnostni poligon smo lahko preizkusili uro pred tekmovanjem.

Tekmovanje je sestavljeno iz treh sklopov:

  • spretnostne vožnje po poligonu z ovirami,
  • vožnje v cestnem prometu in
  • teoretičnega preizkusa znanja.

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu je skupaj z Občino Vrhnika pripravil vsakoletno tekmovanje “Kaj veš o prometu”. Tekmovanje je potekalo v torek, 24. 4. 2018. Udeležilo se ga je pet učencev naše šole:

  1. mesto Kaja Gerdina
  2. mesto Zala Marija Groznik
  3. mesto Bine Petkovšek
  4. mesto Matevž Margon
  5. mesto Nik Lenarčič

Ekipno je zasedla 1. mesto OŠ Antona Martina Slomška.

Kaja Gerdina se je kot zmagovalka uvrstila na državno tekmovanje.

Državno TEKMOVANJE KAJ VEŠ O PROMETU

V soboto, 26. 5. 2018, je v Ljubljani potekalo 50. zaključno tekmovanje »Kaj veš o prometu«. Tekmovanje so pripravili Agencija za varnost prometa, OŠ Majde Vrhovnik in mestna občina Ljubljana. Potekalo je v zahtevnih razmerah po ljubljanskih ulicah, spretnostni poligon pa je bil postavljen na Kongresnem trgu, kjer so bile še ostale spremljajoče dejavnosti Agencije za varnost prometa.  Na tekmovanje se je uvrstila Kaja Gerdina, ki je osvojila 1. mesto na občinskem tekmovanju. Z 11. mestom je dosegla odličen rezultat na državnem tekmovanju.

Mentor: Simon Gerdina

Vtisi o tekmovanju

Udeležila sem se državnega tekmovanja Kaj veš o prometu. Po kratkem kulturnem programu, smo si pogledali progo po ulicah Ljubljane. Imela sem štartno številko 28 in bila sem v 2. skupini, kar je pomenilo, da kot prvo vozim po Ljubljani. Progo sem si še kar zapomnila, vendar sem vseeno zgrešila pot in so policaji klicali za mano, naj obrnem. Po končnem prihodu v cilj smo odšli v računalnico in odpisali test. Potem smo pojedli in odšli na spretnostni poligon. To je bila najtežje. Na nekaterih ovirah je bilo težko saj na treningu ni bilo takšnih ovir, poleg tega nismo imeli svojih koles, ampak stara ljubljanska. Tukaj sem končala z tekmovanjem. Preizkusila sem tudi simulator obračanja vozila za 360 stopinj. Potem se je začelo čakanje. Nastopil je tudi Chale Salle. Po dolgem čakanju pa so končno razglasili rezultate. Kljub nekaj napakam na zahtevnem spretnostnem  poligonu sem bila presenečena, da sem bila skupaj 11. od 52. udeležencev tekmovanja v državi.

Kaja Gerdina

(Skupno 206 obiskov, današnjih obiskov 1)